Om du har häst i eget stall är det roligt att ha fler djur. I stallet passar det bra med kaniner och får. Bredvid stallet kan du bygga ett litet hönshus och skaffa höns som ger dig egna ägg.

Skaffa hönshus

Det bästa är om hönsen har eget hönshus, istället för att de bor med hästarna. Om du inte har nog med plats i själva stallbyggnaden kan du köpa ett färdigt hönshus. Hönsen behöver ha en isolerad byggnad, men den behöver inte vara så jättestor. Särskilt inte om du bara har fyra-fem höns. Däremot behöver de kunna gå ut och picka gräs och mask. Höns älskar att få vara utomhus på sommaren. På Kellfri kan du köpa färdiga hönshus och hönsgårdar. Då får du ett litet isolerat hus omgärdat av ett fint hönsstaket. En smart paketlösning som är enkel att sätta upp. En stor fördel med att köpa hela paketet från Kellfri är också att hönshuset, deras bo, är uppe i luften. Förutom att det ser fint ut, så blir det enkelt för dig när du ska plocka äggen. Gå in på Kellfri och köp hönshus och hönsgård till hönsen.

Hästar, kaniner, höns och får

Det är roligt att ha olika slags djur i stallet, även om just hönsen bör ha eget bo. Får och hästar går väldigt bra ihop, även ute i sommarhagen. Om du har en tom stallbox kan du köpa ett par får som får bo där. Kaniner trivs också bra i stall. De behöver en lite större bur som är isolerad, så att de håller sig varma även i kallaste januari. Att ha kanin är mysigt. Det är dock viktigt att du ser till att ge den mycket uppmärksamhet, särskilt om du bara har en kanin. Du måste mysa med den varje dag. Det bästa är om kaninen får en egen box. Då får den frihet att leva ett skönt kaninliv. Sommartid behöver dock kaniner få vara utomhus och äta gräs. Kaniner, får och hästar är ganska lika på det viset.

Stallkatten

I ett stall är det också trevligt att ha en stallkatt. Katter trivs väldigt bra i stall. De är ju väldigt självständiga djur, samtidigt som de vill ha lite sällskap och ett tryggt ställe att bo på. Om katten bor i stallet på heltid är det viktigt att den har en kattlåda. Så att katten alltid kan gå på toaletten på ett fräscht sätt. Det är också smart att göra en liten hörna där katten kan vara. Katter gillar att sitta lite högt upp, så att de kan hålla utkik och ha koll. Därför kan katten trivas väldigt bra uppe på ett högt skåp. Lägg dit en kudde eller filt. Se bara till att den på ett enkelt sätt kan komma upp på skåpet. Förutom att katter är mysiga, så håller de ju mössen borta. Eller i alla fall i schack. Hästarna och katten brukar vanligtvis inte bry sig så mycket om varandra, men det finns katter som faktiskt följer med på ridturen.