Många som har hästar har också en egen tomt de behöver ta hand om. Det är till exempel viktigt att vårda gräsmattan och se till att den ser fin ut och blir vattnad och klippt med jämna mellanrum. Men eftersom gräsklippning är en syssla som tar tid är det många som har en robotgräsklippare för att de ska få mer tid över för att ta hand om sina hästar. Har du själv en robotgräsklippare eller planerar att skaffa en för att få mer tid till hästarna får du nedan värdefulla tips.

Köp en begränsningskabel

Om du har en robotgräsklippare behöver du ha en begränsningskabel. Det hittar du på https://www.rembutiken.se/tradgard/robotgrasklippare/begransningskabel/ där det finns ett brett utbud. En begränsningskabel används för att visa vart gräsklipparen ska röra sig och begränsa det område där den ska klippa. Det är särskilt viktigt att du begränsar området om gräsmattan ligger i nära anslutning till hästhagen då risken annars finns att gräsklipparen tar sig in i hagen och skrämmer hästarna. En begränsningskabel kan också kallas för en signalkabel eller en slingkabel. Men det är samma sak som en begränsningskabel.

Välj rätt

För att välja rätt ska du utgå från hur lång den behöver vara. Därför kan det vara till fördel om du först går ut och mäter gräsmattan och det område där din robotgräsklippare får röra sig. Det finns till exempel 500 meter eller 200 meter.

De kommer även i olika kvalitéer då de kan ha en kärna av koppar och isolering men de kan även vara något enklare. Därför ska du välja kabel efter prisklass och efter den kvalitet du är ute efter. Även de som är standard fyller sin funktion väl.