Visst är det mysigt att ha en liten katt som ligger och spinner inne i sadelkammaren, men räcker det att bara ge stallkatten mat då och då? Nej, faktiskt inte. Så fort du tar en katt i din vård så räknas den som din. Det innebär att du bör ta hand om den på samma sätt som du gör med dina andra husdjur, bland annat genom att försäkra den. Här kan du läsa om hur du försäkrar stallkatten och varför du bör göra det.

En försäkring ger möjlighet till vård

Stallkatter är ett gammalt fenomen. Från början hölls katter i stall och ladugård för att hålla undan möss och råttor. På senare tid finns de dock mest där för att de uppskattas på grund av det sällskap de ger. Tyvärr har många stallkatter setts lite som ägarlösa. Det kan beror på att många delar på samma stall och tar hand om katten tillsammans. Det gör tyvärr att dessa katter hamnar mellan stolarna när det gäller försäkringar. Har du en stallkatt i ditt stall bör du se till att den blir försäkrad. Hos Lassie djurförsäkringar kan du teckna bra och prisvärda försäkringar. Lassie erbjuder dessutom försäkringar för både hund och katt, något som kan vara praktiskt om du äger båda arterna.

En försäkring är viktig eftersom den finns där när olyckan är framme. De flesta katter blir sjuka någon gång under sin livstid och behöver veterinärvård. Finns det ingen försäkring kan det bli en mycket kostsam historia som kan vara svår att betala. Ser du däremot till att försäkra stallkatten kan du vara säker på att den kan få rätt vård när den behöver det. Det borgar för ett långt och lyckligt kattliv. Vem vet, kanske blir just din stallkatt så gammal som stallkatten Missan i Uppsala?

Så ordnar du en försäkring hos Lassie

Att fixa en försäkring hos Lassie är inte svårt. Allt du behöver göra är att surfa in på hemsidan lassie.se. Där får du svara på några frågor. De innefattar bland annat vilken typ av djur du vill försäkra, ålder och ras. Du får därefter en prisuppgift på vad försäkringen skulle komma att kosta.

Är ni flera som tar hand om stallkatten i ert stall? Då kan det vara bra att utse någon som är ansvarig för katten och som kan stå på försäkringen. Det betyder dock inte att ni inte alla kan hjälpas åt att betala kostnaden för den.

Viktigt att värna om alla djur

Som hästägare är du säkert djurälskare, men att bry sig om djur innebär också att ta ansvar för dem. Det kan du bland annat göra genom att skaffa en försäkring. Finns det en stallkatt i ert stall? Kolla då upp om den har en försäkring, annars är det hög tid att skaffa en. På så sätt kan djuret alltid få vård när det behöver det. Kom ihåg att du alltid måste teckna en försäkring innan olyckan är framme. Det går med andra ord inte att göra det i efterhand. Då är det tyvärr för sent.