Fälttävlan finns i många olika nivåer. Ofta talar man om tredagars fälttävlan. Där tävlar varje ryttare och häst i tre dagar. Man går igenom en tävling varje dag. Hos Jordbruksverket kan man läsa mer om reglerna för fälttävlan, framför allt för terrängritten.

Hoppning

Hästhoppning är en av grenarna i fälttävlan. Här ska häst och ryttare ta sig igenom en bana med rivningsbara hinder. Det gäller att ha så kort tid som möjligt och så få fel som möjligt. Hindren ska inte rivas, man får inte hoppa fel hinder, och hästen får inte stanna framför ett hinder.

Dressyr

Dressyr är också en gren inom fälttävlan. Här rider man ett program till musik och hästen ska visa upp sina gångarter. Man kan också visa särskilda rörelser som volter, piaff, passage och halter. Både ryttaren och hästen ska visa sin teknik från sin bästa sida och ju duktigare man är desto högre poäng får man.

Terrängritt

I terrängritten hoppar man en bana med hinder som inte går att riva. Man kan hoppa ner för stora trappor, upp ur vatten och mycket annat. Det gäller att vara orädd och dessutom ska man ha en bra teknik för att klara sig igenom de mycket svåra banorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *