Ridskola

Vi har bedrivit ridskola med islandshästar sedan 2005 och idag finns ett brett utbud med allt ifrån traditionella ridgrupper och hästskötarkurser till mer specialinriktade grupper för såväl privathästryttaren som tävlingsryttaren.

I ridskolan undervisar vi elever på alla nivåer och i verksamheten jobbar rutinerade, trygga och välutbildade ridskolehästar. Flera av hästarna har också tävlingsmeriter från nationell nivå och vi kan därför hålla hög standard även på ridutbildningen för rutinerade ryttare.

Vi tycker att det är lika roligt att lära barn och vuxna att rida som att undervisa privatryttare och tävlingsryttare oavsett ambition. Till oss är precis alla lika välkomna oavsett ålder, erfarenhet och ambition!

Funderar du på att börja rida hos oss? Kontakta oss gärna redan nu om du vill veta mer! Du är annars välkommen att besöka oss på någon av våra lektioner för att se hur vi jobbar och träffa våra duktiga elever.
Ridhjälm är ett krav och tänk på att kontrollera om hjälmen är godkänd och sitter bra på huvudet. För stora eller för små ridhjälmar fyller inte sin funktion och ska inte användas. Vi hjälper gärna till med frågor och funderingar kring passform. Vid en avramling brukar man rekommendera att skaffa sig en ny hjälm. Köp därför aldrig en begagnad ridhjälm, den kan vara trasig utan att det syns

Ridskoleschema hösten 2017

Ej uppdaterad

Vid frånvaro meddelar du det senast kl 10 samma dag för rätt till igentagning i mån av plats under terminen. Ring inte utan meddela oss via sms eller e-post, se vår kontaktsida.

Observera att igentagning inte är något vi kan garantera, följ vår Facebookgrupp ”Ridskola Stall Islandica” för info om när nya datum läggs ut. För er som har igentagning från förra terminen (gäller enbart de lektioner vi ställt in) hänvisar vi också till vår Facebookgrupp.Frågor angående detta besvaras av din ridlärare i stallet.

Hösten 2017

Höstterminen pågår från V.34 till V.48 med uppehåll för höstlov V.44.

Hos oss rider du samma häst två gånger i rad om inget annat anges i pärmen eller på stora stalltavlan. Kom i god tid innan din lektion för att hinna göra iordning din häst.

Igentagning för missade ridlektioner kommer att anslås på lista i stallet som du redan nu kan anmäla dig till om du har tider från förra terminen eller vet att du kommer att vara borta denna termin.

Nyhet – aktiviteter för våra ridskoleelever

Teori för alla fredag 22/9 kl 18.00.
Sofia håller en clinic där ni kommer att få se tävlingsekipage visa olika gångarter och tempon samt en introduktion om hur man tävlar. Kostnadsfritt!

Hopptävling för barn/ungdomar fredag fredag 13/10 kl 17.00

Clear round. Rosett till alla som hoppar bana felfritt. Hästhyra 150:- /barn.

Tölt in harmony tävling för barn/ungdomar fredag 10/11 (om vädret tillåter). Domarkommentarer och  rosett till alla. Vi kommer att öva på denna tävlingsform på ridskolan innan. Hästhyra 150:-/barn inkl rosett.

Pris: 3 360 kr

Hästskötarkurs

6 gånger. Avgiften delbetalas i tre omgångar, vi sänder faktura.

När det gäller vår barnundervisning uppskattar vi naturligtvis er föräldrar men det är viktigt att vi får jobba i lugn och ro med barnen. Ibland tar det lite extra tid att sadla tränsa, detta för att dom ska få chansen att öva på att lära sig att göra så mycket som möjligt själva. Ju mer dom får öva desto snabbare blir dom. Därför kan ridtiden variera en aning från gång till gång.

Pris: 1 000 kr

Förfrågan

Varmt välkommen till oss i höst! Ring / smsa mig gärna vid frågor. Likaså om ni inte kan närvara en lektion.

Sofia 072-325 72 02

 

Gör en intresseanmälan för ridskola

7 + 2 =

Pin It on Pinterest

Share This