Om oss

Vi finns mitt på Mackmyra Bruk som ligger centralet beläget mellan Gävle och Sandviken. Här finns också det välkända företaget Mackmyra whisky samt Mackmyra Golf och en liten bit längre bort Valbo Köpcentrum.

Vår verksamhet startade 2005 och i takt med ökad efterfrågan har den succesivt växt sig till vad den är idag, en komplett anläggning för både häst och ryttare. Här utbildas dagligen elever i vår ridskoleverksamhet som hör till en av landets större islandshästridskolor.
Verksamheten omfattas även av turridning, ridläger, kurser, inackordering, träning, försäljning och avel.

Varmt välkomna att besöka oss!

sofiaselfiesoldogg

Mackmyra är ett järnbruk med anor från 1500-talet med smedja, bruksgata, herrgårdskomplex och engelsk park.
Bruksmiljön har restaurerats sedan sjuttiotalet och har sex byggnadsminnen. Den Engelska landskapsparken omfattar sex hektar och inkluderar en byggnadsminnesmärkt kastanjeallé som sträcker sig från Herrgården fram till Lusthuset från 1837 i formen av ett grekiskt tempel.

Sofia Kulla

Sofia Kulla

Ägare, B-instruktör, lokaldomare och TiH instruktör

Jag har ägnat hela mitt liv åt hästar och utbildade mig tidigt för att kunna uppfylla min dröm och ett eget professionellt hästföretag. Både företaget och jag själv har uppmärksammats ett flertal gånger i media bl a som medverkande i bioreklamer och som nominerad till årets företagare.

I dag arbetar jag till största del med att utbilda elever inom islandshästridningen här hemma. jag har under åren hittat ett framgångsrikt koncept vad gäller utbildning av elever och har flertalet elever som nått framgångar både inom hoppning, dressyr och islandshästridning.

I april -16 fick jag och Christian en liten son och väntar vårt andra barn tillsammans. Av den anledningen är jag inte lika tillgänglig i verksamheten och undervisar enbart måndagskvällar på ridskolan.

Hanna Kulla

Instruktör

Har lång och gedigen erfarenhet av islandshästar, både som ryttare och instruktör. Hanna tävlade framgångsrikt på nationell/SM nivå som ungdomsryttare tillsammans med Fengur som numera fått pension från tävlingsbanorna och istället lär våra elever att rida. Just nu äger Hanna tre hästar, en av Sveriges högst bedömda hingstar med 8,49 i ridegenskaper, Grim från Björkmuren, som också tävlat framgångsrikt under två säsonger med Johan Häggberg i sadeln. Bästa resultat är hittills ett SM brons i T1. Grim ägs och tränas nu av Hanna själv. Hennes andra häst, Tvistur är inte lika känd som Grim men mycket lovande och ekipaget har redan en vinst tillsammans på tävlingsbanan. Den tredje och yngsta förmågan är hennes egenuppfödda valack Safir, 2 år e: Grim u: Drifa. Hanna har undervisat i många år och är en mycket populär och omtyckt instruktör. Som ryttare är hon noggrann, ambitiös och lägger all sin lediga tid på att träna och utveckla sig själv och sina hästar. Hanna undervisar på ridskolan varje onsdagkväll.

Wicktora "Wicky" Gren

B-instruktör

Wicky är B-instruktör för islandshäst och har tidigare drivit Högbo Islandshästar som var en av dom första och största islandshästverksamheterna i vårt distrikt. Wicky är en mycket populär och anlitad instruktör med många privata elever både på hobby nivå men också flertalet elever på SM nivå. Wicky själv driver en förstklassig toppavel med bedömda ston och hingstar. Hon äger, tränar och tävlar flera framgångsrika hästar och har en gedigen meritlista som tävlingsryttare. Wicky undervisar torsdagkvällar på ridskolan.

Pin It on Pinterest

Share This