Kurser

Efter att ha undervisat i många år insåg vi ganska snart att enstaka helgkurser inte var det optimala sättet att undervisa på därför rider idag de allra flesta av Sofias elever regelbundna lektioner oftast varje eller varannan vecka.

Sofia är en flitigt anlitad instruktör och arbetar med elever och hästar i olika utbildningsstadier för att utveckla och förmedla kunskap inom ridning och hästträning. Undervisningen präglas av ett välbeprövat, pedagogiskt och lättfattligt system som bygger på kontinuitet och långsiktighet.

Välj rätt lektionsform
Har du en unghäst eller outbildad häst bör du i möjligaste mån boka privatlektioner eftersom det är viktigt att lektionen kan anpassas helt efter ekipaget. Har du som ryttare liten eller ingen erfarenhet av hästutbildning och/eller unghästar rekommenderar vi till en början träning av din häst istället för att du själv rider.

Har du en väl grundutbildad häst passar grupplektionerna bra. Likaså om du är en ryttare utan egen häst som vill utveckla din egen ridning på någon av våra läromästare. (dvs väl grund och vidareutbildade hästar där allt vi lär ut är befäst hos hästen)

janet

Egen Häst
Om du vill rida lektion på egen häst men inte står hos oss kommer jag i mån av tid gärna ut till ert stall för att hålla antingen privatlektion eller grupplektion. Glöm inte att kontinuitet är A och O

Temalektioner
Ibland kan det vara roligt och nyttigt att rida temalektioner. Med ett förutbestämt tema som t e x galopparbete på volt eller tempoväxlingar på böjda spår, kan en lektion ge ny inspiration och andra perspektiv. Dessa lektioner bokas oftast två och två men eftersom jag (nästan) alltid har elever som vill rida går det bra att kontakta mig så ordnar jag en till om du inte vill rida ensam förstås. Teman går naturligtvis också bra att välja själva.

Kurstillfällen 2017

Följ oss på Facebook för aktuella kurstillfällen eller kontakta oss om du har frågor om kommande kurser.

facebook-icon-preview-1

Pin It on Pinterest

Share This